Water is een belangrijke oorzaak van schade aan gevels. Het zorgt voor verval aan de gevel en tast de uitstraling van het gebouw aan. Door middel van hydrofoberen kunt u schade veroorzaakt door water voorkomen.

Wateropname

Door water kunnen bouwmaterialen worden aangetast. Dit kan leiden tot bv. lekkage, reductie van warmte-isolatie of vorstschade. Daarnaast is water een voedingsbodem voor schimmels, mossen en algen. Een vochtige gevel veroorzaakt een ongezond binnenklimaat. Het  is moeilijker om een pand warm te stoken en dat verhoogt de energiekosten. Genoeg redenen dus om wateropname tegen te gaan!

Hydrofoberen

U kunt wateropname en -schade voorkomen met hydrofoberen. Hydrofoberen is het aanbrengen van een waterafstotende impregnering en heeft een positieve impact op de kwaliteit en duurzaamheid van gevels. Het werkt waterafstotend en verbetert ook de isolatiewaarde van uw bedrijfspand.

Onderzoek

Voordat wij aan de slag gaan met hydrofoberen verrichten wij eerst uitgebreid onderzoek. Hydrofoberen is namelijk niet voor elk vochtprobleem in gevels de juiste oplossing. Zo wordt er o.a. gekeken naar het type baksteen dat in uw gevel verwerkt is en worden er diverse proeven gedaan om te kijken welk hydrofobeermiddel het beste bij uw gevel past.

Contact hydrofoberen

Wilt u meer weten over hydrofoberen? HTO komt graag ter plaatse bij u de situatie bekijken om u te voorzien van een maatwerkadvies. Bel voor meer informatie naar +31655281391 of stuur een email naar info@htogroep.nl. Wij staan u graag te woord!