De lotusbloem beschikt over een zelfreinigende eigenschap. Dit betekent dat als er water of vuil op het blad van een lotusbloem terecht komt, dit niet blijft plakken. Dit wordt ook wel het ‘lotuseffect’ genoemd. Nanotechniek is vergelijkbaar met het lotuseffect.

Nanotechniek

Nanotechnologie maakt het mogelijk om te werken met atomen. De atomen die met gebruik van nanotechnologie zijn gemanipuleerd, dringen diep in het materiaal door. Hierdoor worden oppervlakten gedicht en glad gemaakt.  Door het toepassen van nanotechnologie wordt bv. glas langduriger beschermd tegen water en vuil. Wanneer een muur is behandeld met een nanocoating en er wordt vervolgens graffiti op gespoten, dan kan dit sneller en eenvoudiger worden verwijderd. Door het toepassen van nanotechniek kunt u dan ook aanzienlijk besparen op gevelonderhoud.
Lees meer over nanotechniek.

Voordelen nanotechniek

De mogelijkheden voor het toepassen van nanotechnologie bij gevelonderhoud en – techniek zijn eindeloos, want bijna elk oppervlak kan worden behandeld met een nanocoating. Nanotechniek brengt veel voordelen met zich mee. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje:

–          Het is nog hygiënischer, omdat vuil en bacteriën zich niet meer kunnen hechten.
–          U hoeft minder vaak schoon te laten maken. Dit bespaart tijd én kosten.
–          Het is milieuvriendelijker, omdat u het milieu minder belast.
–          Het komt de uitstraling van uw pand nog meer ten goede.

Uitgebreide expertise

HTO beschikt over een uitgebreide expertise in het toepassen van de nanotechniek bij gevelonderhoud en –reiniging. Onze medewerkers werken dagelijks met verschillende nanotechnieken en hebben hun kennis en kunde altijd up-to-date. HTO beschikt over een ruime ervaring in het toepassen van nanotechniek bij zowel hele grote als kleine projecten. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit.

Contact

Wilt u meer weten over nanotechniek en gevelonderhoud en – reiniging? Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw pand, passend bij uw wensen.